OVERZICHT EN VEILIGHEID

Op plaatsen waar dagelijks veel mensen komen en zich moeten kunnen oriënteren, dient de verlichting aan een aantal bijzondere eisen te voldoen.

Gangen en gemeenschappelijke ruimten in scholen, ziekenhuizen, winkels en bedrijfsgebouwen moeten zo zijn verlicht dat niet alleen de veiligheid van de bedrijvigheid wordt bevorderd, maar ook dat aan een goede sfeer wordt bijgedragen en de gebruikers zich gemakkelijk kunnen oriënteren. Samen met de bebording moet de verlichting de gebruikers de weg wijzen, zodat ze de vergaderruimte, het klaslokaal of de patiëntenkamer waar ze op zoek naar zijn, kunnen vinden.

Dit vereist een doordachte oplossing die niet alleen aan functionele eisen moet voldoen, maar ook aan de vaak hoge eisen die op het gebied van energieverbruik en financiën worden gesteld.

Verlichting met ingebouwd dag- en nachtritme
In ruimten die een groot deel van de tijd worden gebruikt – bijvoorbeeld in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen – kan het een voordeel zijn dat de kleurtemperatuur van het licht kan worden aangepast. Deze functie maakt het mogelijk dat het licht helder en koud is wanneer er goed zicht moet zijn (bijvoorbeeld tijdens de schoonmaak), en warm en gedimd is wanneer een ontspannen sfeer gewenst is.

Solar Light heeft een groot aanbod aan ledverlichting, zodat u niet op andere plaatsen hoeft te zoeken.