Wat is BLE?

BLE (Bluetooth Low Energy) is een draadloos lichtregelsysteem dat eenvoudig en gemakkelijk via een mobiele app geprogrammeerd kan worden. Elke armatuur is uitgerust met BLE-technologie waarmee regelsignalen kunnen worden ontvangen en via een meshnetwerk naar de dichtstbijzijnde armatuur doorgezonden kunnen worden.

Waar kunt u BLE toepassen?

BLE-technologie is geschikt voor diverse binnentoepassingen. Van een afzonderlijk functionerende groep armaturen in kantoren tot armaturen in grote ruimten zoals kantoorlandschappen, klaslokalen en gangen. Met BLE kunt u gemakkelijk een dynamische kantoorverlichting creëren, geheel draadloos. U kunt zich de moeite van het installeren van extra kabels en regeleenheden besparen. Dat wil zeggen dat het met deze technologie mogelijk is de kantoorverlichting te updaten in gevallen waarin een uitbreiding van de installatie normaal niet mogelijk is.

Met BLE kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig bestaande 60x60 3x18W-armaturen door moderne LED-technologie vervangen en daarmee bovendien energie besparen. Om nog een grotere energiebesparing met slimme kantoorverlichting te realiseren wordt aangeraden sensoren te installeren die op aanwezigheid/beweging en daglicht reageren.

Hoe werkt BLE?

  • U kunt maximaal 65 eenheden (armaturen, sensoren en drukknoppen) in een 'project' met elkaar verbinden.
  • Wij raden aan de afstand tussen 2 eenheden op maximaal 10 meter te houden.
  • Geschikt voor ingebouwde armaturen en pendelmontage, maar niet voor armaturen in opbouwframes, aangezien deze het ontvangen van het bluetoothsignaal bemoeilijken.
  • De installatie is eenvoudig op te zetten m.b.v. Aurora BLE app (verkrijgbaar voor Android)
  • Denk eraan dat wanden/plafonds van metaal een negatieve invloed op de functie van het systeem kunnen hebben.

 

Ga hier naar ons SMART assortiment