Toen SengeExperten in Vejle de winkel wilde updaten, werd Solar Light om advies over de verlichting gevraagd. De winkel was 25 jaar oud en het vinden van een nieuwe oplossing voor de verlichting was van groot belang.

Er hingen veel verschillende spots, wat een wat rommelige uitstraling in de winkel gaf. Maar er was nog een ander probleem. De winkel werd aardig warm door de vele lichtbronnen.

De winkel verkoopt exclusieve bedden. Volgens de eigenaresse, Hanne Bruun, was het belangrijk een oplossing te vinden die de producten zo goed mogelijk presenteert en er tevens voor zorgt dat zowel klanten als medewerkers zich graag in de winkel bevinden.

De keuze viel op een systeem met spots aan een rail, waardoor het gemakkelijk is lampen te verplaatsen of te vervangen. Het resultaat is in meerdere opzichten positief: Ten eerste heeft de uniforme verlichting ervoor gezorgd dat de algemene indruk in de winkel rustiger is geworden, en ook het binnenklimaat is beter geworden nu het niet meer zo warm wordt.

Ten slotte is er een extra voordeel. De gebruikskosten zijn namelijk gedaald door het lagere energieverbruik van de nieuwe spots.  

Bekijk hier het hele assortiment railspots