De verlichting in een winkelcentrum heeft grote invloed op het humeur en de kooplust van de klanten. Daarom werden er hoge eisen aan de lichtkwaliteit gesteld toen Solar Light als leverancier werd gekozen om voor het leveren van de verlichting aan het nieuwste winkelcentrum van Kopenhagen te zorgen.

Er waren een aantal zeer specifieke wensen met betrekking tot de verlichting en het lichtontwerp toen Solar Light de opdracht kreeg om nieuwe en innovatieve ledverlichting aan het winkelcentrum Kronen in Vanløse te leveren. De verlichting moest het daglicht zo precies mogelijk weergeven, zodat de artikelen aantrekkelijk zouden worden gepresenteerd, en het lichtontwerp moest een aangename sfeer creëren en daardoor klanten aantrekken.

In de praktijk betekent dit dat alleen LED van minimaal RA 90 kan worden gebruikt.

  • Hier kon niet voor een standaardoplossing worden gekozen. Er waren een aantal zeer specifieke behoeften en wensen met betrekking tot de verlichting, en met moderne ledverlichting kunnen we onze oplossingen zodanig op maat maken dat ze precies aan de behoefte voldoen, vertelt Carsten Løvgren, verkoopchef bij Solar Light.

  • De armaturen hebben niet alleen de juiste kleurweergave, maar zijn ook voorzien van DALI-drivers, die ervoor zorgen dat de verlichting aan de hoeveelheid daglicht buiten kan worden aangepast. Dit betekent dat het energieverbruik zoveel als absoluut mogelijk is omlaag wordt gebracht, wat uiteraard van grote betekenis voor een dergelijk groot verlichtingssysteem met zoveel branduren is, legt hij uit.  

Voor de opdracht werden Inverso 150 en Impact 150 downlights gebruikt, beide armaturen van hoge kwaliteit uit het Solar Light-assortiment.

Er zijn meer dan 1200 downlights gemonteerd. Bij de lamellenplafonds zijn ze geïntegreerd in speciaal gebouwde cassettes en bij de vaste gipsplafonds zijn ze rechtstreeks ingebouwd.

 

Bekijk hier alle Inverso varianten

 

Feiten:

  • Het gebouw is 60.000 m2 en geeft onderdak aan ca. 60 verschillende winkels en heeft een overvloed aan eetgelegenheden.

  • Er zijn meer dan 1200 downlights geleverd: RA 90, 4000 K, SDCM<3, met DALI. Levensduur van 50.000 uur (L90/B10)      

De verlichting in de parkeerkelder is uitgevoerd met armaturen van hoogwaardig polyester: ”Alhama LED”.